Foto izlet – Velenje

FOTO IZLET – VELENJE, LOGARSKA DOLINA, ROBANOV KOT

Društvo fotografov Slovenije je 18 maja 2010 v nedeljo organiziralo foto izlet.

Nedeljsko deževno jutro v Ljubljani pod halo Tivoli nas ni pregnalo po upanju, da za dežjem vedno pride sonce. Naša korajža in dobra volja nas je razveselila že v Velenju, kjer je sonce pokukalo izza oblakov in nam pričaralo lepo mehko svetlobo za naše fotoaparate. Dolgo nismo uživali te svetlobe saj smo se napotili z rudniškim dvigalom 180m globoko v rudniški muzej rudnika premoga lignita v Velenju. 9000m razstavnih površin na 3km dolgi poti, 36 scen, 16multimedijskih predstavitev s pomočjo svetlobnih in zvočnih efektov, rudarska pristna malica v podzemni jedilnici, 700m vožnje z jamsko železnico nam pričara resnično delo in vzdušje v rudniku. Po ogledu razstave v beli garderobi o slovenskem premogovništvu smo se napotili na Velenjski grad. Presenečeni smo bili na izredni zbirki umetniških del slik kipov,ki so jih zbrali v prostorih gradu. Nastalo je veliko lepih foto posnetkov, saj je to bil vendar FOTO IZET.

Z avtobusom smo se napotili proti Logarski dolini, kjer nas je pričakalo deževno vreme,kar pa nas ni oviralo, da se ne bi z dežniki odpravili do slapa Rinka. Čeprav pod dežniki so nastali lepi posnetki malo drugačni kot pod soncem. Z Logarske doline smo se odpeljali v Robonov kot, kjer so nas sprejeli domačini kmečkega turizma Govc, Vršnik z izredno dobrim domačim kosilom in dobro pijačo. Ogledali smo si njihovo domačijo. Nekateri so fotografirali košnjo drugi molžo krav. Polni lepih vtisov in prijetno polnimi želodčki smo se proti večeru napotili proti Ljubljani.
Tako kot vedno je bil tudi ta izlet prijeten, družabno vesel. Lahko nas bi bilo več. Drugič naj vas dež ne zmoti, tudi v dežju je lepo.
Izlet je vodila naša članica Darinka Mladenovič za kar se ji lepo zahvaljujemo.

Mladenovič Darinka

Rodošek Tatjana

Platiše Janez

Nagode Andrej

Gregorič Zoran