Mladenovič Darinka

Darinka Mladenovič je rojena 23.9.1948 v Murski Soboti. Po končani fotografski šoli se je zaposlila v tiskarni Ljudska pravica, nadaljevala v Mladinski knjigi v pripravi dela in zaključila svojo poklicno pot kot fotograf v mikrofilmskem laboratoriju Zgodovinskega arhiva v Ljubljani. V času aktivne zaposlitve se je za hobi ukvarjala s portretno fotografijo in občasno objavljala svoja dela v periodičnih revijah kot so Jana, Otrok in družina ipd. Od leta 2003 je pričela aktivno fotografirati in sicer z digitalnim fotoaparatom, s poudarkom na fotografiranju lepot Slovenije za potrebe promocije le te. Kasneje je pričela iskati v fotografiji tisto, nekaj več, kar poteši tudi njeno dušo. Da je na pravi poti in da je njena fotografija všečna tudi drugim, ji potrjujejo sprejetja njenih del tako na domačih razstavah kot tudi na razstavah v tujini. Vse svoje fotografsko znanje uporabi zato, da izžareva to videnje, da zaživijo te naravne posebnosti v vsej svoji lepoti. Velik izziv ji je tudi fotografiranje ptic.